Είμαστε σε εγρήγορση για μελέτη, έρευνα και εκσυγχρονισμούς και επαγγελλόμαστε σε έναν κλάδο που η λήψη των αποφάσεων συναρτάται παραμέτρων από τα πεδία της βιομηχανικής Ψύξης, της τεχνολογίας τροφίμων, της ψυχρομετρίας & της στατιστικής. Μας ενδιαφέρει η καλλιέργεια συνείδησης – η καινοτομία, για αυτό συμμετέχουμε ενεργά στο διήμερο κύκλο επαγγελματικής επιμόρφωσης που διοργανώνει η #Cryologic με θέμα "ΨΥΞΗ - ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ - ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ - ΤΑΣΕΙΣ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ" στα Χανιά με ακροατήριο το Σωματείο Αδειούχων Επαγγελματιών Ψυκτικών Χανίων (Σ.Α.Ε.ΨΥ.Χ.). Ο σκοπός του κύκλου είναι να ενημερώσει τα μέλη του σωματείου για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα ψυκτικά ρευστά, όσον αφορά τους περιορισμούς χρήσης των συνθετικών αερίων λόγω των προβλημάτων που προκαλούν στο κλίμα και την προαγωγή των φυσικών αερίων, μεταξύ των οποίων σπουδαία θέση κατέχει το διοξείδιο του άνθρακα (CO2). 

 

Θα αναπτυχθούν οι θερμοδυναμικές ιδιότητες του CO2, τα πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα σε σχέση με τα άλλα αέρια, η διαφορετικότητα στις εφαρμογές ψύξης - θέρμανσης, κανόνες σχεδιασμού, ενεργειακή απόδοση, μέτρα ασφάλειας, νομοθεσίες. Θα παρουσιαστούν εφαρμογές εμπορικής και βιομηχανικής ψύξης, καθώς και κλιματισμός αυτοκινήτων και αντλίες θερμότητας. Θα παρουσιαστούν μελέτες περίπτωσης για Σούπερ Μάρκετ, Βιομηχανικά Ψυγεία, Επαγγελματικά Κτίρια και Εγκαταστάσεις Κεντρικής Θέρμανσης και Ζεστού Νερού. 

 

Θα συζητηθεί η βιωσιμότητα των συστημάτων CO2 σε σχετικά θερμά κλίματα, όπως της Ελλάδας. Θα ανασκοπηθεί το μέλλον του CO2 στο κλιματισμό κτιρίων και αυτοκινήτων. Οι πιέσεις λειτουργίας του CO2 είναι 5-10 φορές μεγαλύτερες από αυτές των συμβατικών ρευστών. Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στα εξειδικευμένα συστατικά των κυκλωμάτων CO2, όπως οι συμπιεστές, οι σωληνώσεις και τα δοχεία, οι εναλλάκτες και οι βαλβίδες ελέγχου. Μετά από αυτόν τον κύκλο επιμόρφωσης οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίζουν όλες τις προκλήσεις που παρουσιάζονται παγκόσμια, αλλά και στην Ελλάδα ειδικότερα, όσον αφορά την εξάπλωση χρήσης του CO2, σαν το αποδοτικό φυσικό ψυκτικό ρευστό, χωρίς νομικούς περιορισμούς και κινδύνους. Ο κύκλος επιμόρφωσης θα παρουσιαστεί στα Χανιά από τον κ. Νίκο Χαριτωνίδη, Γενικό Διευθυντή της "ΨΥΓΕΙΑ ΑΛΑΣΚΑ FOOD LOGISTICS" και ιδιοκτήτη της Cryologic στις 19 και 20/12/15 και ώρες 9 πμ - 5 μμ.

---------------------------------

Ευχαριστούμε τις εκδόσεις #opsiktikos, το Διονύση Βρυώνη για τις δημοσιεύσεις τεχνικών άρθρων, το Στέφανο Τσοντάκη – Πρόεδρο Σ.Α.Ε.ΨΥ.Χ, το τεχνικό επιμελητήριο Χανίων, την Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics EEBΨ.

 

www.alaskanet.gr


Created by Awapai    Powered by FlexWeb